Мер Одеси відвідав прийом Посла Японії в Україні: що обговорили

Японія планує надати Україні 160 мільйонів євро

Мер Одеси Геннадій Труханов взяв участь у прийомі в резиденції Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні, пана Мацуди Кунінорі. Захід відбувся з нагоди візиту в Україну Економічної місії уряду Японії. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Японія стала однією з перших країн, яка надала Одесі необхідну підтримку у лютому 2022 року, і продовжує залишатися надійним партнером України протягом усіх днів війни. Одеські та японські міста пов’язують майже 60 років побратимських відносин з Йокогамою.

Під час прийому Геннадій Труханов обговорив з японськими партнерами перспективи співпраці у реалізації проєктів з відновлення. Наразі японська сторона працює над розробленням комплексного майстер-плану розвитку Одеси.

Японія планує надати 160 мільйонів євро на підтримку проєктів економічного відновлення України, серед яких пріоритетами є енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу.

Гуманітарна допомога Одещині 

Фонд AGENDUM Латвії подарував автомобіль Комунальній установі "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Київського району міста Одеси". Подія відбулася 13 лютого за підтримкою Посольства Латвійської Республіки в Україні.

Посольство Швейцарії в Україні надало сім нових автомобілів швидкої медичної допомоги для підтримки невідкладних медичних втручань. Цей дарунок включає дві автівки "Тойота" та п'ять автівок марки "Mercedes-Benz 519", які обладнані необхідним медичним обладнанням.

Недавно в Одеській області з'явилися два передові снігоболотоходи "БОГУН". Ці надійні машини, передані Державною службою з надзвичайних ситуацій (ДСНС) від колег з Миколаївської та Херсонської областей. 

Нагадаємо, одеський гарнізон отримав значне поповнення своєї технічної бази завдяки благодійному фонду The Howard G. Buffett Foundation (HGBF). Загалом рятувальники отримали вісім новеньких автомобілів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися