Мерія Одеси опублікувала відео про порятунок моряків із затонулого танкера "Делфі"

Водолази дісталися до затонулого судна, використовуючи альпіністське спорядження

Мерія Одеси опублікувала відео з подробицями операції з порятунку моряків із затонулого в районі пляжу "Дельфін" іноземного танкера "Делфі". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відео.

Водолази, ризикуючи життям, дісталися до затонулого судна з допомогою альпіністського спорядження.

"Через сильний шторм на морі танкер сильно гойдало з боку в бік. Моряки, які зв'язалися по телефону з рятувальниками, повідомили, що вони настільки знесилені і замерзли, що не можуть самі спуститися з судна. Тому рятувальники взяли гумовий човен і спробували наблизитися до судна, однак хвилі не дозволили їм зробити це, затопивши човен водою", – розповів начальник рятувальної станції Київського району комунальної установи "Рятувально-водолазна служба" Одеської міськради Олексій Лаптєв.

Після цього два водолаза за допомогою рятувальної мотузки дісталися до корабля, піднялися на нього і допомогли спуститися спочатку двом постраждалим морякам, а потім і капітану.

"Капітан був затиснутий, рятувальники звільнили його і потім на руках, оскільки у нього була зламана нога, спустили з судна. Надівши на постраждалих рятувальні жилети, водолази витягли їх на берег, використовуя мотузку безпеки", – повідомив Лаптєв.

За словами начальника рятувальних постів Київського району Сергія Мітяєва, найскладніше було дістати капітана.

"Капітан був у тяжкому стані, у нього були проблеми з ногою, він не міг рухатися. Виявилось, що до цієї миті капітан близько години знаходився по пояс у воді", – розповів він.

При цьому водолаз рятувально-водолазної служби Ігор Ичанський зазначив, що моряки просили рятувальників швидше допомогти їм.

"Моряки розуміли, що судно могло просто перевернутися. Люди були пригнічені морально. У них були сильні обмороження, гіпотермія, і вони всіляко хотіли швидше потрапити на берег", – розповів він.

Як раніше писав портал "Коментарі", вранці 22 листопада в Одесі в результаті сильного шторму танкер "Делфі" зірвався з якоря і сів на мілину в районі пляжу "Дельфін". На борту перебувало троє українців. З судна почала витікати чорна масляниста рідина.

За фактом аварії танкера поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту".

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися