У місці аварії танкера "Делфі" знизився рівень забруднення води

У море потрапило від 100 до 150 кілограмів забруднюючих речовин

Показник забруднення морської води в районі пляжу "Дельфін" перевищує норму в 19 разів. Порівняно з останніми вимірами рівень забруднення став нижче. Про це напередодні повідомила директор департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Валентина Дацюк.

За її словами, найбільший рівень забруднення у зв'язку з катастрофою танкера "Делфі" був зафіксований в ніч з 22 на 23 листопада, однак дуже швидко його рівень пішов на спад.

"З одного боку шторм не дозволив встановити сорбуючі бони, з іншого – дуже сильно зменшив концентрацію забруднюючих речовин в місці аварії. Якщо в зазначений період норма була перевищена більш ніж у 150 разів, то сьогодні – 19. В даний час вирішується питання про встановлення сорбуючими бонів", - сказала Валентина Дацюк.

Крім того, чиновниця повідомила, що за попередніми даними, в море потрапило від 100 до 150 кілограмів забруднюючих речовин, серед яких немає важких фракцій.

"Нічого особливо шкідливого начебто мазуту не було, на щастя. Візуальне спостереження за чайками у воді і на пляжі також показує, що ні на оперенні, ні на лапках у них нічого подібного немає", - сказала Дацюк.

Нагадаємо, правоохранители розпочали кримінальне провадження за фактом аварії іноземного танкера "Делфі" в Одесі. Подія кваліфікували за статтею "Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту "Кримінального кодексу України .

Як раніше писав портал "Коментарі", вранці 22 листопада в Одесі в результаті сильного шторму танкер "Делфі" зірвався з якоря і сів на мілину в районі пляжу "Дельфін". На борту перебувало троє українців. На судні закінчилося паливо, з'явилися проблеми з електрикою, однак, незважаючи на це екіпаж відмовлявся подати сигнал SOS і евакуюватися з танкера. Моряки чекали дозволу судновласника. Тим часом судно перекинулося на бік і з нього почала витікати чорна масляниста рідина.

Пізніше водолазам вдалося евакуювати всіх трьох членів екіпажу. Їх доставили в найближчі лікарні.





Джерело: https://odessa.comments.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися