Наловив риби на півмільйона: на Одещині затримали браконьєра

Чоловіку загрожує чималий штраф

Правоохоронці викрили грубе порушення правил рибальства на озері Катлабух. Воно знаходиться поблизу селища Суворове Суворовської об'єднаної територіальної громади.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Під час проведення рейду було виявлено чоловіка, який використовував заборонені знаряддя — драгу, для вилову судака та 169 раків. Загальна сума завданих збитків становить 566 695 гривень. На порушника був складений адміністративний протокол за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також на місце події викликано слідчо-оперативну групу для порушення справи за ст. 249 КК України “Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом”, що карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого, — йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що в Одеській області на 14 км річки Дунай, Старостамбульське гирло, виявили браконьєрську рибу. Сам браконьєр втік з місця незаконної рибалки.

Також, "Коментарі" писали, що на Одещині піймали рибалку, який займався незаконним виловом водних біоресурсів. Чоловік використовував заборонене рибальське знаряддя, а саме рибацьку сітку, та перебував у риболовному костюмі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися