Одеський рибпатруль пояснив причини масового замору риби на Хаджибейському лимані

Вода в Хаджибейському лимані вода має темний колір та неприємний запах, тож екологи відібрали проби на дослідження

На Одещині 24 червня  виявили замор риби та креветки на ділянці протяжністю близько 500 метрів вздовж прибережної смуги Хаджибейського лиману в районі дамби об’їзної дороги. Екологи відібрали проби води для встановлення причини замору водних біоресурсів.

Про це повідомив Одеський рибпатруль. 

Фахівці зауважили, що задуха водних біоресурсів у Хаджибейському лимані  - явище сезонне і здебільшого пов’язано з високою температурою повітря та цвітінням водоростей. Водойма не має сполучення з Чорним морем, тому явище задухи ніяк не пов’язано з екологічною ситуацією, яка виникла в результаті підриву Каховської ГЕС.

"Коментарі" повідомляли, що представники ДУ “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” оприлюднили результати моніторингу якості морської води. На жаль, фахівці продовжують виявляти холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга, яйця гельмінтів волосоголовця та личинки гельмінтів аскариди.

Також всіх жителів Одещини повідомляють про поточну ситуацію щодо інфекційних захворювань та безпеки у воді. Зазначається, що поки в регіоні не зафіксовано масових спалахів інфекційних захворювань.  Про це повідомляє голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Нагадаємо, на Одещині правопорушники за допомогою забороненого знаряддя лову зловили раків та рибу в забороненій зоні на озері Ялпуг. За такі дії їм загрожує штраф до 51 тисячі гривень або до трьох років обмеження волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися