На Одещині питна вода в нормі, а морська все ще непридатна для купання - моніторинг

Фахівці продовжують виявляти холероподібний вібріон

Представники ДУ “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” оприлюднили результати моніторингу якості морської води. На жаль, фахівці продовжують виявляти холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга, яйця гельмінтів волосоголовця та личинки гельмінтів аскариди. Про це повідомили в Одеській міські раді.  Крім того, у відібраних пробах морської води на пляжі “Ланжерон” зафіксоване перевищення завислих речовин у 2,3 раза, солоність нижче норми у 1,9 раза; у відібраних пробах на 16-й станції В. Фонтану зафіксоване перевищення завислих речовин у 2,0 рази, солоність нижче норми у 1,8 раза.


Раніше “Коментарі” повідомляли, що піротехніки ДСНС перевіряють узбережжя Одещини на наявність вибухонебезпечних предметів. Після підриву греблі Каховської ГЕС росіянами, до берегів водойм регіону течією продовжує прибивати сміття в якому можуть бути небезпечні "сюрпризи". Про це повідомляє пресслужба ДСНС в Одеській області. 

Нагадаємо, що на півдні України лікарі видали вже понад 23 тисячі таблеток для знезараження питної води. Про це повідомили в пресслужбі МОЗ. У відомстві зазначили, що 12 774 тисячі таблеток передали до підприємств, які забезпечують населення питною водою та об’єктів критичної інфраструктури постраждалих регіонів.

Крім того, всіх жителів Одещини повідомляють про поточну ситуацію щодо інфекційних захворювань та безпеки у воді. Зазначається, що поки в регіоні не зафіксовано масових спалахів інфекційних захворювань.  Про це повідомляє голова Одеської ОВА Олег Кіпер.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися