На Одещині правоохоронці вилучили 5000 пачок контрабандних цигарок без акцизних марок

Поліція та прикордонники спільно виявили контрабанду цигарок у власнику авто

На Одещині в місті Білгород-Дністровськ, поліція та прикордонники вилучили в чоловіка майже 5000 пачок незаконних сигарет, які не мали марок акцизного податку. За такі дії йому загрожує штраф з конфіскацією товару.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Чоловіка, який володів контрабандним товаром, зафіксували, коли він отримав поштову посилку зі 4960 пачками цигарок різних торгових марок, не супроводженими акцизними марками. Водій завантажив товар у свій автомобіль і готувався до виїзду. Поліція та прикордонники оперативно вилучили контрабандний товар та помістили його до камери зберігання речових доказів.

На 49-річного правопорушника складено протокол за ч. 1 ст. 164-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це стосується зберігання або транспортування тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка. Справа буде передана до суду.

Зазначимо, що згідно з чинним законодавством, правопорушнику загрожує штраф від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 1700 до 4250 гривень, з конфіскацією тютюнових виробів, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі патрульні поліцейські затримали чоловіка, який перевозив безакцизні цигарки. Інцидент стався вранці 7 вересня, на вулиці Люстдорфська дорога.

Крім того, подільські поліцейські вилучили з незаконного обігу цигарки на суму понад 50 тисяч гривень. Підакцизний товар поліцейські виявили в салоні легкового автомобіля “Volkswagen” під час перевірки автомобіля на блокпосту в Подільському районі Одещини.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися