Одеські прикордонники зуміли посадити ворожий FPV-дрон без детонації

Застосовані антидронові рушниці дозволили зупинити атаку ворожого літального апарату в прибережній зоні

На півдні країни прикордонники продовжують ефективно протидіяти окупантам, які використовують різноманітні засоби для тероризування регіону. Останнім "знаряддям" ворога стали FPV-дрони, які вони намагалися використати для атак на позиції прикордонників в прибережній зоні. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України. 

За допомогою зброї проти дронів прикордонники вчасно виявили силует ворожого літального апарату та ефективно його "посадили", уникнувши при цьому детонації та запобігши можливим наслідкам. Спеціалісти з саперного відділу провели ретельне обстеження і нейтралізували вибуховий пристрій, який був прикріплений до дрона.

Сапери знешкодили смертоносну вибухівку, яка була прикріплена до приземленого БпЛА. Згодом трофейний коптер з вбивчим вантажем повернеться "відправнику" за зворотною адресою, – йдеться в повідомленні.

Обстріли Одеської області

В ніч на 23 лютого ударні дрони типу "Shahed-131/136" разом із ракетами Х-31П і Х-22, випущеними з літаків, атакували Одещину з акваторії Чорного моря. На щастя, ракети втратили бойову спроможність ще в повітрі. Згідно з повідомленням, підрозділи протиповітряної оборони успішно збили 9 дронів-камікадзе, завдяки чому вдалося уникнути серйозних наслідків. Однак один із дронів, уражений над морем, впав на будівлю підприємства в прибережній зоні Одеси, спричинивши руйнування та пожежу. 

В ніч з 9 на 10 лютого ворог атакував Одеську область ударними дронами. Загалом було три хвилі обстрілу. Сили протиповітряної оборони збили 21 БпЛА типу "Shahed-131/136". Втім в регіоні були й влучання. В ГУНП Одеської області показали наслідки ворожої атаки. 

8 лютого російські окупанти черговий раз атакували Україну. Зокрема, внаслідок атаки в Одесі пошкоджено 5 будівель, з них 3 житлові будинки. Так, пошкоджень зазнали будівлі в Приморському районі Одеси. Зруйновані 4 квартири, ушкоджені вікна та покрівля на двох будівлях. Суттєвих пошкоджень зазнала будівля закладу профтехнічної освіти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися