Актуально

Адвокати Труханова подали апеляцію: ВАКС призначив дату її розгляду

Мер Одеси проходить по справі заводу “Краян"

Адвокати Геннадія Труханова подали скаргу до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду (ВАКС). Вона стосується ухвали  суду від 4 травня 2023 року про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 13,42 млн грн застави до міського голови Одеси.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Апеляційний розгляд у справі був призначений на 9 травня 2023 року о 11:00. Сторона захисту сподівається на скасування запобіжного заходу проти мера Одеси.

Скандальна справа "Краяну" 

За даними НАБУ, у вересні 2016 року Одеська мерія придбала у приватної структури будівлю, яка раніше входила до майнового комплексу заводу "Краян", за завищеною ціною. На початку 2016 фірма-продавець заплатила за цей комплекс на аукціоні 11,5 мільйонів гривень. Отримані від міської влади гроші фірма спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, запевнили в НАБУ. Детективи переконані, що посадовці мерії та інші фігуранти справи привласнили 92 млн грн бюджетних коштів. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 26 квітня, ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу заступнику міського голови Одеси Павлу Вугельману.

Також зазначимо, що на засіданні Вищого антикорупційного суду, яке відбувалося нещодавно, мер Києва Віталій Кличко пропонував взяти на поруки Геннадія Труханова. Проте, судді відхилили цю пропозицію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися