Фахівці встановили бонові загородження навколо аварійного танкера "Делфі"

Навколо потерпілого крах в районі пляжу "Дельфін" судна закріпили на якорях бони підвищеної плавучості

Фахівці Адміністрації морських портів України та Військово-морських сил України завершили установку бонової огорожі навколо аварійного танкера "Делфі" в районі пляжу "Дельфін" в Одесі.

В операції по установці огорож брали участь водолази і співробітники служби по ліквідації аварійних розливів забруднюючих речовин Одеської філії АМПУ, а також два катери Військово-морських сил України та буксир "Гайдамака", який доставив необхідне обладнання до місця установки.

Зокрема, фахівці закріпили на якорях 300 метрів бонів підвищеної плавучості, які кільцем оперізують судно. Це дозволить попередити можливе поширення нафтопродуктів з аварійного танкера у разі розгерметизації окремих елементів його паливної системи, спеціальних ємкостей або отримання судном додаткових ушкоджень.

"Сорбуючі бони дозволяють при необхідності локалізувати до 3,5 тис. літрів нафтопродуктів. На щастя, зараз про таки обсяги мова не йде. Зі свого боку, ми просимо громадян, відвідують пляж, щоб подивитися на місце аварії, не затоптувати бони в пісок, щоб вони могли ефективно виконувати свою очисну функцію", – розповів в. о. керівника Одеської філії держпідприємства "АМПУ" Денис Карпов.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", вранці 22 листопада в Одесі в результаті сильного шторму танкер "Делфі" зірвався з якоря і сів на мілину в районі пляжу "Дельфін". На борту перебувало троє українців. На судні закінчилося паливо, з'явилися проблеми з електрикою, однак, незважаючи на це екіпаж відмовлявся подати сигнал SOS і евакуюватися з танкера. Моряки чекали дозволу судновласника. Тим часом судно перекинулося на бік і з нього почала витікати чорна масляниста рідина.

Пізніше водолазам вдалося евакуювати всіх трьох членів екіпажу. Їх доставили в найближчі лікарні.

За фактом аварії правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Подія кваліфікували за статтею "Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту "Кримінального кодексу України.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися