Концесія контейнерного терміналу в порту “Чорноморськ”

Представники компанії Maersk відвідали порт та оцінили його виробничі потужності

Данська компанія “A.P. Moller – Maersk A/S” зацікавлена в концесії контейнерного термінала в порту “Чорноморськ”. Про це стало відомо під час робочого візиту представників судноплавної компанії Moller-Maersk на Одещину. Також на зустрічі був присутній гендиректор Maersk Ukraine Роман Колоянов. 


"Під час зустрічі іноземні колеги обговорили з портовиками перспективи розширення діяльності компанії на українському ринку. Зокрема, можливості залучення данської судноплавної компанії до модернізації портової інфраструктури України", – повідомляє Адміністрація морських портів України.


Зазначимо, що представники Maersk оцінили виробничі потужності, інфраструктуру й технічні можливості порту. Передача терміналу у концесія дозволить створити нові робочі місця, а також можливості для зберігання продовольчих товарів і зерна. 


Maersk - данська компанія, що спеціалізується на морських вантажних перевезеннях і обслуговуванні портових терміналів.


Раніше “Комментарі” писали, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) відновлює роботу з надання допомоги українському уряду в модернізації порту “Чорноморськ”, Окрім цього Україні нададуть експертів та консультантів, які допоможуть провести тендер для концесії і налагодять співпрацю з інвесторами. Новому інвестору передадуть перший, п’ятий та контейнерний термінали.


Також зазначимо, в Адміністрації морських портів України повідомили, що порт “Чорноморськ” - лідер у переробці зернових вантажів. З 1 серпня “зерновим коридором” з порту вийшло 380 суден, які експортували до країн Африки, Азії та Європи більш ніж 11 млн тонн української агропродукції





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися