Одесит спровокував мовний скандал у Львові

Підліток на вулиці співав пісні Цоя: на зауваження містян не реагував

В соціальних мережах почало ширитися відео, де підліток з Одеси, наспівуючи пісні Цоя, посварився з місцевою мешканкою. Молодий хлопець на гітарі виконував пісні російських виконавців. На прохання жінки зупинитися та перейти на українську мову, підліток агресивно відповів і продовжив грати. 

“В Одесі всі говорять на російській. Я тільки звідти приїхав. Я краще знаю хто на якій мові спілкується. І взагалі, Цой - це легенда року, розумієш, а ти зараз береш і допитуєшься до мене. От нічого тобі робити, ти могла піти у своїх справах якихось, у тебе  є робота, діти, сім'я, чоловік, я не знаю. А ти береш і допитуєшься до того, що я співаю пісні Цоя. У тебе своїх справ немає чи що,” - сказав підліток. 

У відповідь жінка пригрозила викликати поліцію, втім на хлопця це ніяк не вплинуло.

Нагадаємо, нещодавно бариста відмовився переходити на українську мову, аргументуючи це тим, що Одеса - "рускоговорящий город". Активісти записали хлопця на відео і поширили в соціальних мережах. Про це розповів на своїй сторінці Дем'ян Ганул. Як виявилось пізніше, активіст Дем’ян Ганул знайшов хлопця. Після зустрічі із Дем’яном, бариста записав публічне відео-вибачення українською мовою, де зазначив, що він розуміє свою провину та надалі буде спілкуватися державною мовою на роботі. 

Раніше “Коментарі” писали, що поліція Одещини почала службове розслідування через конфлікт із дільничим, який спілкувався російською. На відео, яке виклали в соціальні мережі, зафіксовано, як правоохоронець не тільки розмовляє не державною мовою, але й із зневагою ставиться до людей, які спілкуються української.

Джерело: https://t.me/xydessa/31155


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Микола

4 червня 2023, 03:59

Слава Украине ! Я уверен на все 100% , что всякое русско язычие можно заменить на английский язык и срочно !!!

morrison

3 червня 2023, 17:21

Виктор Робертович Цой – кореец. Каким образом он может быть русским исполнителем? Это вопрос к тексту зометги, про смысл мы тут говорить не будем:) При чем тут полиция?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися