Власник затонулого в Одесі судна, нарешті, з'явився

Судновласник пообіцяв прибрати з пляжу танкер "Делфі" до кінця року

Власник затонулого в районі одеського пляжу "Дельфін" танкера "Делфі", якого так довго чекали чиновники, об'явився. Про це пише інтернет-видання "Думська".

Як стало відомо, судновласник написав листа в Одеський філіал "Адміністрації морських портів України", в якому пообіцяв, що прибере з пляжу затонуле судно до кінця 2019 року.

Як з'ясувалося, "Делфі" належить харківської компанії "Фактор груп лімітед", її власник Джавадов Шамсаддін Алі Огли. До цього директором і власником компанії був одесит Володимир Михашонок. Судно було побудовано 45 років тому, за цей час у нього було кілька назв, прапорів і власників.

Нагадаємо, що подібна ситуація була на пляжі "Дельфін" рік тому, коли 19 листопада перевозивший контрабанду буксир "Паралель" потрапив в шторм і сів на мілину. Спеціалісти прибрали аварійний катер з пляжу через майже п'ять місяців – 12 квітня, перемістивши його на спеціально відведениф безпечний майданчик у порту Чорноморськ.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", вранці 22 листопада в Одесі в результаті сильного шторму танкер "Делфі" зірвався з якоря і сів на мілину в районі пляжу "Дельфін". На борту перебувало троє українців. На судні закінчилося паливо, з'явилися проблеми з електрикою, однак, незважаючи на це екіпаж відмовлявся подати сигнал SOS і евакуюватися з танкера. Моряки чекали дозволу судновласника. Тим часом судно перекинулося на бік і з нього почала витікати чорна масляниста рідина.

Пізніше водолазам вдалося евакуювати всіх трьох членів екіпажу. Їх доставили в найближчі лікарні.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися