Кількість ворожих кораблів та ракетоносіїв в Чорному морі

Щоб вивести ракетоносії на чергування ворогові може знадобитися декілька годин

Станом на 11:00 10 червня в Чорному морі виявлено дев’ять кораблів ворожої сторони, що перебувають у стані бойової готовності. Серед них немає жодного носія крилатих ракет типу "Калібр".

Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Скільки “Калібрів” в інших морях  

Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель. Разом з тим в Середземному морі сім кораблів. З них один також немає жодного ракетоносія.

Порушення Міжнародної конвенції

Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили:  

  • до Азовського моря – 10 суден, з них 1 продовжило рух з протокою Босфор; 

  • до Чорного моря – 24 судна, з них 13 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.


Нагадаємо, що сьогодні вночі 10 червня держава-терорист черговий раз атакувала Одещину та зокрема й Одесу дронами-камікадзе  "Shahed-131/136". Всі безпілотники були знищені, проте через падіння уламків в одній із багатоповерхівок міста сталося загоряння. На жаль не обійшлося без жертв.

Також зазначимо, що ворог черговий раз атакує мирні міста України вночі. Протягом ночі до самого світанку на Одещині була серія повітряних тривог, які лунали чотири рази, тривалістю  від 15 хвилин до 1,5 години.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися