Батьків, які купаються з дітьми на пляжах треба жорсткіше наказувати,— Братчук

Здоров'я дітей - це відповідальність батьків

Одеситів не зупиняє ні мінна небезпека, ні виявлення у воді небезпечних речовин. Багато хто продовжує купатися в морі, деякі навіть з дітьми. Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук в ефірі національного марафону “Єдині новини” підкреслив, що таких батьків треба карати. 

“Це моя особиста думка. Я вважаю, що народним обранцям треба прописати більш жорсткі правила, бо ми тут явно бачимо, що батьки не виконають своїх батьківських повноважень. Вони ставлять під загрозу життя своїх дітей”, — зауважив спікер.

Водночас Братчук заявив, що таких людей, які продовжують відпочивати на пляжах, нехтуючи усіми заборонами, з кожним днем все менше. 

У свою чергу, директорка департаменту освіти та науки Олена Буйневич закликає батьків не купати дітей в морі. Своє звернення вона опублікувала у Фейсбуці. 

“Ви що, дорослі, робите? Ви розумієте, що в тій воді? З головою занурювати дитину в воду, чого не в каналізацію одразу? Трупи тварин, знесені затопленням вуличні вбиральні, продукти, все це несеться хвилями, а ми туди дітей? Щоб що? Оздоровити? Я мама та одеситка. Я в щоці, я зла неймовірно! Я вимагаю — припиніть це робити", — написала Олена Буйневич.

Наголошуємо, що пляжі Одеси визнали непридатними для купання через суттєве погіршенням стану води у відкритих водоймах: купатися на пляжах міста категорично заборонено. Про це повідомила Одеська міська рада.

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що в Одесі також заборонили продавати рибу та морепродукти на стихійних ринках. Відтепер у всіх точках продаж дозволений тільки, якщо встановлено, де риба була виловлена. Про це повідомили в пресслужбі міськради. Крім того, в Одесі на період з 22.00 до 9.00 заборонили роботу клубів та інших розважальних закладів. Також не можна використовувати світлові та музичні системи в цей час. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися