До берегів Одеси виносить мертвих дельфінів: у чому причина

Одеситів закликають повідомляти про подібні випадки

Після підриву Каховської ГЕС, на пляжі Одеської області виносить не тільки сміття, а й тіла мертвих тварин. Так, до берегів Одещини винесло мертвих дельфінів. Про це на сторінці у фейсбуці написали екоактивісти ГО "Дельфіни Чорного та Азовського морів".

"На превеликий жаль, є повідомлення про кілька викидів мертвих китоподібних в Одеській області цього тижня. Поки що причини їхньої загибелі невідомі, але будемо поступово досліджувати. Просимо повідомляти про всі відомі знахідки мертвих дельфінів", - йдеться в повідомленні

Одеситів також закликали повідомляти про всі випадки знахідок мертвих дельфінів. Для цього треба:

- вказати місце знахідки (координати);

- сфотографувати голову і зуби, спину і черево дельфіна, а також видимі пошкодження, якщо такі є;

- надіслати цю інформацію якомога швидше науковцям

Контактні дані: 067 390 0118 (WhatsApp, Telegram),
095 548 6553 (WhatsApp, Telegram, Viber),
063 970 1500 (WhatsApp, Telegram, Viber)

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що пляжі Одеси визнали непридатними для купання через суттєве погіршенням стану води у відкритих водоймах: купатися на пляжах міста категорично заборонено. Про це повідомила Одеська міська рада. Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Виконавчого комітету Одеської міської ради 17 червня. 

Крім того, в Одесі також заборонили продавати рибу та морепродукти на стихійних ринках. Відтепер у всіх точках продаж дозволений тільки, якщо встановлено, де риба була виловлена.

Раніше “Коментарі” також писали, що під час моніторингу води 17 червня на пляжах “Ланжерон”, “Лузанівка”, 10-а ст. Великого Фонтану, “Аркадія” виявлено яйця і личинки гельмінтів людей, та тварин, а також ооцисти криптоспоридій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися