На Одещині зафіксували масовий мор риби та креветок

Фахівці інспекції відібрали проби води на місці замору, розпочаті лабораторні дослідження

На березі Хаджибейського лиману біля села Усатове, працівники Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу помітили масову загибель бичків та креветок. За словами фахівців  вода була темного кольору та мала неприємний запах. Під час обстеження території екоінспекція виявила скид води з водогону в лиман біля села Котовка. 

“Під час обстеження території виявлено факт скиду з водогону біля села Котовка до Хаджибейського лиману води темного кольору з неприємним запахом. Для встановлення причини цього явища фахівцями інспекції відібрані проби води на місці замору”. - йдеться в повідомленні.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що представники ДУ “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” оприлюднили результати моніторингу якості морської води. На жаль, фахівці продовжують виявляти холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга, яйця гельмінтів волосоголовця та личинки гельмінтів аскариди.

“Коментарі” нагадували, що всіх жителів Одещини повідомляють про поточну ситуацію щодо інфекційних захворювань та безпеки у воді. Зазначається, що поки в регіоні не зафіксовано масових спалахів інфекційних захворювань.  Про це повідомляє голова Одеської ОВА Олег Кіпер

Крім того, “Коментарі” писали, що на півдні України лікарі видали вже понад 23 тисячі таблеток для знезараження питної води. Про це повідомили в пресслужбі МОЗ. У відомстві зазначили, що 12 774 тисячі таблеток передали до підприємств, які забезпечують населення питною водою та об’єктів критичної інфраструктури постраждалих регіонів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися