На Одещині викрили любителя комуністичного режиму

Чоловіку загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років

Правоохоронці викрили чоловіка, який публікував та пропагував в соціальних мережах ідеологію комуністичного та нацистського тоталітарних режимів. Про це повідомили в Національній поліції в Одеській області. 

Так, стало відомо, що 60-річний громадянин з Білгород-Дністровського на власній сторінці в російській соціальній мережі “ВКонтакте”, яка заблокована в Україні, поширював публікації із зображенням символіки комуністичного та нацистського тоталітарних режимів, що підтверджено висновками судової мистецтвознавчої експертизи. Наразі правопорушнику повідомили про підозру. Йому загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років, з конфіскацією майна або без такої.

“За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці під час досудового розслідування, слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у поширенні символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Це правопорушення передбачене частиною 1 статті 436-1 Кримінального кодексу України і карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої. Слідство триває", - прокоментував начальник територіального підрозділу поліції Павло Бобчинський.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що поліцейські Одещини затримали 16-річного юнака за підозрою в умисному вбивстві молодої жінки. Наразі хлопцю повідомили про підозру та на період слідства помістили під варту. Про це повідомили в Національній поліції в Одеській області.

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що адвоката-депутата Херсонської районної ради, якого затримали в Одесі за хабар, відправили до СІЗО. Про це стало відомо з ухвали суду. Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід для адвоката у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 134,2 тисячі гривень. Якщо ж адвокат не внесе заставу, то він повинен буде 30 діб перебувати у СІЗО. І тільки після цього, йому можуть змінити запобіжний захід, або ж продовжать термін тримання під вартою.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що адвоката-депутата Херсонської районної ради, якого затримали в Одесі за хабар, відправили до СІЗО. Про це стало відомо з ухвали суду. Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід для адвоката у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 134,2 тисячі гривень. Якщо ж адвокат не внесе заставу, то він повинен буде 30 діб перебувати у СІЗО. І тільки після цього, йому можуть змінити запобіжний захід, або ж продовжать термін тримання під вартою.

Источник: https://odessa.comments.ua/ua/news/society/developments/3018-v-odesi-nepovnolitniy-vdariv-nozhem-u-serce-20-richnu-divchinu-podrobici.html
© Comments.ua



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Віктор

28 червня 2023, 16:53

Парашут йомо на плечі та викинути десь над Московією... Ну, парашут, це якщо розкаявся. А так - без парашута.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися