Заклади освіти Одещини отримали 21 генератор від міжнародних партнерів

Їх використовуватимуть для безперебійної роботи в осінньо-зимовий період

Заклади освіти Одещини отримали 21 генератор потужністю 7 кВт та 10 дизельних генераторів потужністю 50 кВт, повідомив директор департаменту освіти Одеської ОДА Олександр Лончак. Посадовець зазначив, що в регіоні активно готуються до нового навчального року та безперебійної роботи закладів в осінньо-зимовий період. Генератори отримали у межах програми ЄС "EU4Skills: Кращі навички для сучасної України" та European Commission. 

"Чому не на школи, передбачаючи такі коментарі, даю відповідь. Тому що ця європейська програма спрямована на підтримку профтехосвіти. Але ми хвилюємося і за інших. І засновникам бажаю хвилюватися в тому ж напрямку. Літо пробіжить, мов одна мить. Сценарії розгортання подій передбачити важко (та й не наше це завдання), але і цього року ніхто не обіцятиме нам легкої зими", — пояснив директор.

Від імені освітянської спільноти Олександр Лончак подякував міжнародним донорам за суттєву допомогу.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що правоохоронці затримали працівника митниці на гарячому: під час отримання хабара. Стало відомо, що посадовець Одеського управління експертиз та досліджень Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень Держмитслужби вимагав кошти у підприємців за те, щоб перед власниками бізнесу не створювати додаткових штучних перешкод під час проведення лабораторних досліджень. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

Нагадаємо також, що у селі Вигода, що на Одещині, зоозахисники врятували понад 10 тварин з розплідника. Як повідомили волонтери, собак тримали в жахливих умовах. Про це повідомила зоозахисниця Яна Титаренко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися