Прокурори розпочали розслідування щодо нічної атаки на порт в Одеському регіоні

За попередніми даними, шестеро людей постраждало

Прокурори Одещини документують черговий воєнний злочин російських окупантів. Співробітники Ізмаїльської окружної прокуратури почали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни через нічну атаку РФ по портовій інфраструктурі Дунаю. За даними слідства, внаслідок атаки пошкоджень та руйнувань зазнали щонайменше чотири зернових ангари, резервуари для зберігання олії та палива, а також адміністративне приміщення.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що цієї ночі під приціл ворога потрапила портова інфраструктура річки Дунай. Чотири години росіяни атакували порти дронами "Shahed-136". На щастя, три дрони знищили наші сили ППО. Про це повідомляє оперкомандування “Південь”. наразі відомо про шістьох потерпілих. До лікарні області госпіталізували чотирьох поранених, один з яких – у стані середньої ступені тяжкості.

Обстріли Одещини:

23 липня російські окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Одесі. За інформацією Одеської обласної військової адміністрації зруйновані 6 житлових, в тому числі багатоквартирні будинки. Пошкоджені дві памʼятки архітектури, а також храм. Понівечені десятки автівок. В багатьох будівлях вибиті вікна, пошкоджені дахи та фасади.

 21 червня Одеську область було атаковано безпілотними літальними апаратами типу Shahed 136/131. Більшість дронів-камікадзе було знищено силами ППО, але також було зафіксовано влучання. Три "Шахеди" були знищені силами ППО, але один влучив у складське приміщення на території області. Після влучання на місці виникла пожежа, але її було швидко ліквідовано, на щастя обійшлося без поранених. 

Крім того, ворог здійснив черговий підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися