Мер Одеси в антикорупційному суді і вбивство школярки: топ-3 подій тижня

Інформаційна тиждень видався не дуже насиченим, що, втім, з лишком окупилося масштабом тих небагатьох подій. Затамувавши подих, місто стежило за розвитком ситуації навколо резонансного вбивства школярки, в якому підозрюють її 15-річного товариша, мером Одеси в антикорупційному суді і обшуками в охоронців скандального притулку. Журналісти порталу "Коментарі" виділили головні події тижня, що минає

Школярку били й душили за відмову в інтимі

Цей тиждень почався для Одеси з новин про вбивство школярки. У лісосмузі за містом виявили труп зниклої 14-річної дівчинки. Незабаром поліція затримала підозрюваного – її 15-річного знайомого, з яким вони разом відпочивали за містом. У прокуратурі заявили, що він бив і душив дівчину, а після забрав її телефон і втік. Подейкують, що підозрюваний був напідпитку, а накинувся на дівчину після того, як вона відмовила йому в інтимі. Суд відправив хлопця у СІЗО на два місяці без права внесення застави.

Мера Одеси судять через декларації

Головним ньюз-мейкером в політичній сфері на цьому тижні був рульовий Одеси Геннадій Труханов. У середу Вищий антикорупційний суд України почав розглядати його справу про недостовірне декларування по суті. Колегія суддів заслухала обвинувальний акт прокурора.

picture

Фото: прес-служба Вищого антикорупційного суду

Правоохоронці кажуть, що в 2015 і 2016 роках Труханов не вказав у своїх деклараціях майна на 33 млн грн і 18 млн грн відповідно. Але рульовий Одеси зі звинуваченнями не згодний.

"Я не визнаю себе винним", - заявив він під час засідання.

Охоронець міг катувати вихованців притулку

Уже який тиждень поспіль не вщухають пристрасті навколо Центру соціально-психологічної реабілітації дітей в Одесі (колишній притулок "Світанок"). Новий виток історія про можливі знущання над вихованцями центру отримала вчора, коли правоохоронці нагрянули з обшуком у приватне охоронне агентство, що співпрацює з центром.

Є версія, що агентство працювало з центром без договору, а один з охоронців нібито навіть катував дітей. За словами однієї з вихованок, в центрі доходило до того, що її змушували жувати презервативи. Втім, слідству ще належить все це довести. Співробітники притулку всі звинувачення заперечують.

Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися