Президент Румунії засудив атаки Росії по портовій інфраструктурі Одещини

Клаус Йоганніс назвав це воєнним злочином

Президент Румунії Клаус Йоганніс засудив атаки РФ по портовій інфраструктурі на Дунаї, назвавши це воєнним злочином. Про це він написав у Твіттері. Крім того, він зазначив, що від подібних дій РФ страждає весь світ.

“Атаки Росії, що тривають, на українську цивільну інфраструктуру на Дунаї, поблизу Румунії, є неприйнятними. Це воєнні злочини, і вони ще більше впливають на здатність України передавати свої продовольчі товари тим, хто потребує допомоги у світі”, - наголосив Йоганніс.

Нагадаємо, що сьогодні вночі Одеська область опинилася під обстрілом безпілотників "Shahed-136", які були запущені з Азовського моря через Чорне. Атака, яка була спрямована на південні райони області з очевидною метою — об'єкти портової та промислової інфраструктури регіону.

“Коментарі” також писали, що деякі експерти припускають, що атака була спланована, як реакція на те, що декілька іноземних суден проігнорували російську морську блокаду та продовжили рух до портів України у Дунайському гирлі, зокрема до Ізмаїлу. Про це повідомив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук в ефірі одного з національних телеканалів.

Подібну думку висловила і речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк. Вона зазначила, що атакувати Дунайські порти Одещини могли через поширення інформації про судна, які начебто прорвали блокаду РФ в Чорному морі та стали на якір в одному з українських зернових портів у дельті Дунаю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися