Наразі під загрозою усі порти Одещини, — Гуменюк

Атака Дунайського напрямку - це перемикакання уваги

Усі порти Одеського регіону знаходяться під загрозою ракетного удару, адже це один із ключових елементів “Зернової ініціативи”.Про це повідомила речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк.

“Те, що наразі атакують Дунайський напрямок, може бути перемиканням уваги задля того, щоб Сили оборони зреагували відповідно та різко перемістили всі засоби ППО на цей конкретний напрямок”, — зазначила Гуменюк на брифінгу.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що російські окупанти вишукують нову тактику, підбирають зброю та очікують певних дипломатичних рішень. Саме тому, декілька днів на Одещині було тихо. Втім, Росія зрозуміла, що на зустріч та поступки їй ніхто не йде, тож здійснила потужну атаку по портовій інфраструктурі Дунаю, адже вона є альтернативою “Зерновому коридору”.

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що деякі експерти припускають, що атака була спланована, як реакція на те, що декілька іноземних суден проігнорували російську морську блокаду та продовжили рух до портів України у Дунайському гирлі, зокрема до Ізмаїлу. Про це повідомив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук в ефірі одного з національних телеканалів. 

Росія атакувала дунайські порти, що призвело до зростання світових цін на продовольство, оскільки вона нарощує застосування сили для відновлення блокади. Ціни на пшеницю на біржі Чикаго вранці підскочили на 6,5%.  Про це повідомляє видання  Reuters. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися