Близькість портової інфраструктури до кордонів країн НАТО не гарантує безпеку, - Гуменюк

Україна плідно співпрцює з сусідніми країнами

Сили оборони півдня активно співпрацюють із колегами з Румунії та Молдови. Втім, близькість дунайських портів до країни НАТО не є гарантією безпеки. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса зазначила Наталія Гуменюк, начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України.

“Румунські колеги нам висловлюють свою занепокоєність, спілкування та загальна взаємодія є. Молдовські колеги не одноразово фіксували факти перельоту ракет через кордон. Тому близькість до кордону не завжди є гарантією безпеки. І бесарабський регіон на собі зараз це відчув – така близькість не захищає від атак агресора”, – зазначила офіцер.

Нагадаємо, що усі порти Одеського регіону знаходяться під загрозою ракетного удару, адже це один із ключових елементів “Зернової ініціативи”.Про це повідомила речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що російські окупанти вишукують нову тактику, підбирають зброю та очікують певних дипломатичних рішень. Саме тому, декілька днів на Одещині було тихо. Втім, Росія зрозуміла, що на зустріч та поступки їй ніхто не йде, тож здійснила потужну атаку по портовій інфраструктурі Дунаю, адже вона є альтернативою “Зерновому коридору”.

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що деякі експерти припускають, що атака була спланована, як реакція на те, що декілька іноземних суден проігнорували російську морську блокаду та продовжили рух до портів України у Дунайському гирлі, зокрема до Ізмаїлу. Про це повідомив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук в ефірі одного з національних телеканалів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися