В Одеському регіоні зросла кількість загиблих на воді

Більшість людей тонуть через власну необережність

Протягом літа на водоймах Одещини потонуло 18 людей, з яких 2 - діти. Про це повідомили рятувальники ДСНС в Одеській області. У відомстві зазначили, що більшість людей тонуть через власну необережність свідомо нехтуючи застереженнями рятувальників.

“Шановні мешканці та гості Одещини, дотримуйтесь правил поведінки на воді, не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки, адже це може повернутись трагедією”, - йдеться в повідомленні ДСНС.

Випадки необережного поводження на воді

- В селі Фонтанка Одеського району 7 серпня, на місцевому пляжі зникла 60-річна жінка. Від чергового правоохоронця надійшло повідомлення, що під час відпочинку на воді, громадянка пішла купатись та зникла.

- 5-річна дівчинка ледь не потонула в басейні Чорноморська. Про це повідомляють медики з Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. По приїзду, лікарі діагностували у дитини неповне утоплення у прісній воді. Їй надали медичну допомогу та екстрено доставили до Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

- Лікарі ледве врятували чоловіка, який тонув у Хаджибейському лимані. На місці лікарі діагностували чоловіку "неповне утоплення у прісній воді, епілепсія поза нападу".

Нагадаємо, що на Одещині станом на початок серпня втонуло 25 людей. Попри офіційну заборону купання через мінну небезпеку та підрив дамби Каховської ГЕС, люди не дотримувались попереджень. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Сергій Готко, директор департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської обласної військової адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися