Допомога від ООН: Одещині передали понад два десятки генераторів

П’ятикіловатні генератори встановлять в укриттях закладів освіти Одеської області

Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) надала Одеському району 24 генератори потужністю 5 кВт, 10 кВт та 15 кВт. Це сприятиме підвищенню стабільності енергопостачання та забезпечить безперебійну роботу ключових об'єктів інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба Одеської РВА.

За словами начальника управління соціально-гуманітарного розвитку Одеської РВА, Віталія Лозова, п'ятикіловатні генератори незабаром будуть передані у Юженську, Овідіопольську, Яськівську, Вигодянську та Великодолинську громади. Вони будуть встановлені у спеціально обладнаних укриттях закладів освіти з метою забезпечення стабільного енергопостачання.

Генератори великої потужності плануємо транспортувати в громади для забезпечення безперебійного електропостачання обʼєктів життєзабезпечення: водонасосні станції, артезіанські свердловини та котельні, — відзначив начальник управління з питань інфраструктурного розвитку територій Одеської РВА Володимир Хитренко.

Нагадаємо, що в Одесі продовжують проєкт зі створення резервної генерації у місті. Планується розташувати 4 електростанції загальною потужністю 29,7 МВт для забезпечення власних потреб в електроенергії сімох котелень КП "Теплопостачання міста Одеси".

Нещодавно “Коментарі” писали, що директор департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності обласної державної (військової) адміністрації Антон Шалигайло розповів, що одним з головних завдань на наступний опалювальний сезон – є забезпечення стабільної роботи критичної інфраструктури, для цього Одещина формує запас потужних дизель-генераторів. У випадку тотальних блекаутів вони зможуть забезпечити централізоване опалення і не тільки.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися