Одещина продовжує допомагати відновлювати Херсонський регіон

Будівельники завершили заміну покрівлі у житлових будинках, зробили демонтаж тощо

Тривають роботи з відновлення постраждалих будинків у населених пунктах Херсонщини. Одеський регіон активно долучився до реконструкції. Так, кращі одеські спеціалісти-будівельники наразі працюють у Херсоні. В Одеській ОВА розповіли, що встигли зробити за минулий тиждень:

- У селі Киселівка Чорнобаївської територіальної громади завершено заміну покрівлі у трьох житлових будинках, ще по одному будинку продовжуються роботи по заміні покрівлі.

- У Благодатному Чорнобаївської територіальної громади, завершено ремонтні роботи по заміні покрівлі у житловому будинку та ще по одному будинку тривають відновлювальні роботи.

- В селі Новодмитрівка Великоолександрівської територіальної громади, триває відновлення двох житлових будинків, а саме монтаж покрівлі та ремонт фасаду.

Раніше “Коментарі” писали, що керівник пресофісу Херсонської ОВА розповів, що визначають села для відбудови за безпековою ситуацією, бо не можуть наражати людей на небезпеку від обстрілів із танків чи мінометів.

Нагадаємо також, що у липні 2023 року в історичному центрі Одеси від обстрілів постраждало 64 пам’ятки культурної спадщини. Цим будівлям понад 100-150 років. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Олена Воробйова, начальник управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини ОВА.

Крім того, в Одесі відбулась зустріч заступників мера та голови Благодійного фонду "Леруа Мерлен Солідарність" пана Матьйо Ардена. На ній сторони обговорили нагальні питання співпраці, зокрема щодо відновлення будинків, що постраждали внаслідок ракетних обстрілів. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися