Братчук розповів про безпекову ситуацію в Чорному морі

"‎Калібри" — це наразі найбільша загроза з моря для українців.

Російські окупанти наразі дуже обережно поводять себе у Чорному морі, адже це може суттєво вдарити на всю обороноспроможність окупантів на півдні. Про це етері телемарафону "Ми — Україна" повідомив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук. Також він додав, що "‎Калібри" — це наразі найбільша загроза з моря для українців. 

"‎Вони безпечно вже себе не почувають у Чорному морі. Вони себе не почувають безпечно і в Азовському. Море доведеться повернути. Війна повертається туди, звідки вона прийшла… Наприклад, про порт Новоросійськ, на Курщині щось вибухало. Те саме відбувається у морі, та саме відбуватиметься і надалі, російські кораблі будуть все менш безпечно себе почувати. А щодо "‎Калібрів"‎, це все, що у них на сьогодні є, але цей потенціал буде знищуватися і зменшуватися"‎, — повідомив Братчук.

Нагадаємо, що російські окупанти більше не мають можливості десантуватись з Чорного моря до Одеси. Велику роль в цьому зіграли українські ВМС, знищивши 15% потенціалу Чорноморського флоту РФ.

Раніше “Коментарі” писали, що українські військові можуть повторити успішну атаку на кораблі окупантів, якщо з'явиться відповідна нагода. Адже Росія досі не знає всіх подробиць потоплення крейсера “Москва”.

Також “Коментарі” писали, що після тривалої перерви російські окупанти знову вивели у море підводний ракетоносій. Проте загальну кількість кораблів на бойовому чергуванні дещо зменшили. Про це повідомили у пресслужбі Оперативного командування "Південь". Так, станом на 10 годину ранку 20 серпня в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 5 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 4 ракет.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися