В Чорному морі гинуть дельфіни: Міндовкілля документує кожен злочин

Це не лише узбережжя України, а й Болгарії, Туреччини

Від початку повномасштабного вторжения морські мешканці Чорного моря також страждають від рук агресора. Так, стало відомо, що від 24 лютого 2022 року понад 1000 дельфінів загинули у Чорному морі. Про це повідомляє Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України.

Як зазначили у відомстві, це не лише узбережжя України, а й Болгарії, Туреччини. Скільки таких загиблих дельфінів дрейфує у морі, достеменно не відомо. Серед причин: морські міни, вибухи, запуски ракет, низькі польоти російських винищувачів, які травмують ссавців. Також підрив Каховської ГЕС і до всього – кораблі окупантів, які використовують акустичні сигнали гідролокатора, що заважає орієнтуванню дельфінів. Міндовкілля створило нові методики документування шкоди довкіллю.

“Це був новий для Міндовкілля виклик воєнного часу. Ми створили ці методики, адже не можемо втратити жодної інформації про екологічні злочини. Наш досвід роботи в умовах війни – унікальний і корисний для держав на всіх континентах”, – сказав Руслан Стрілець, заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. 

Раніше “Коментарі” писали, що з початку повномасштабного вторгенння Одеський зоопарк став своєрідним хабом для усіх тварин, які потребували захисту та допомоги. Співробітники зоопарку брали під свою опіку домашніх улюбленців, яких господарі не могли взяти з собою за кордон а також евакуйованих пухнастиків із Херсону. За понад рік повномасштабної війни зоопарк прийняв понад 900 тварин. 

Наггадаємо, що Центр адопції тварин вже майже пустує, адже одесити прихистили понад 150 тварин: котів та собак евакуйованих з Херсонщини. Втім зоозахисники повідомили, що ще 20 пухнастикі чекають на своїх господарів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися