В Одесі тривають протести біля мерії: одесити вимагають скасувати тендери

Одесити виходять на пікет четвертий день поспіль

Біля будівлі одеської мерії збирається все більше і більше людей. Одесити та гості міста продовжують вимагати від місцевої влади спрямувати кошти на потреби ЗСУ, а не продовжувати ремонт будівлі суду та реконструкцію фасаду театру. Організатором пікету стала голова благодійного фонду “Корпорація монстрів” Катерина Ножевнікова. Вона пообіцяла виходити на протест щодня поки міськрада не відмовиться від низки коштовних ремонтів під час війни.

Учасники пікету тримають гасла, наприклад “106 млн грн – це один ремонт суду або 1 500 дронів”, “Стоп неадекватні тендери, ЗСУ в першу чергу” та інші. Вони разом заспівали гімн України.

Нагадаємо, що все розпочалося з того, коли Міське управління капбудівництва оголосило тендер на проведення ремонтних робіт за адресою: м. Одеса, вул. Варненська, 3-Б. Інформація з’явилась на майданчику держзакупівель Prozorro. Як виявилось, за цією адресою знаходиться Київський районний суд Одеси, на ремонт якого відомство виділить понад 100 мільйонів гривень. Втім, одеські волонтери засудили ремонтні роботи в Київському районному суді. За їх словами, проведення подібних робіт не на часі

Заступник Одеського міського голови Олександр Філатов прокоментував ситуацію щодо виділення коштів на Київський районний суд. Він запевнив, що із міського бюджету на ремонт будівлі Київського райсуду виділено не 106 млн грн, а 10 млн грн.

Крім того, волонтерка з Одеси Катерина Ножевнікова запропонувала внесення термінових змін до Бюджетного кодексу України, бюджетів органів місцевого самоврядування, податкового та митних кодексів, до Закону про бюджет на 2023 рік і напрацювання проєкту Закону на 2024.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися