Одещина продовжує допомагати відновлювати постраждалі будинки в Херсонькому регіоні

Загалом планується відновити 257 об’єктів в Херсонській області

Тривають відновлювальні роботи постраждалих будинків на Херсонщини. Одеські будівельники в рамках проекту “Пліч-о-пліч” також беруть участь у ремонтних роботах. Про це повідомляє Одеська військова адміністрація. Наразі роботи тривають у Киселівці та Благодатному Чорнобаївської територіальної громади та Новодмитрівці Великоолександрівської територіальної громади. В Одеські ОВА відзвітували, що встигли зробити одеські спеціалісти за тиждень. 

У селі Киселівка Чорнобаївської територіальної громади завершені будівельні роботи - заміна покрівлі. по 7-ми житлових будинках. Загальна сума робіт за договорами 2,589 млн.грн..

В селі Благодатне Чорнобаївської територіальної громади, завершені будівельні роботи, а саме заміна покрівлі по 1-му житловому будинку. Вартість цих робіт становила 270 тисяч гривень. Крім того, тривають роботи по 4-х житлових будинках.

В селі Новодмитрівка Великоолександрівської територіальної громади, тривають роботи з монтажу покрівлі та ремонту фасаду по 5-х житлових будинках. Загальна сума витрат на ці роботи становить 1,5 мільйона гривень

Раніше “Коментарі” писали, що Одеська область приєднується до реалізації проєкту “Пліч-о-пліч”, який надає допомогу регіонам України у відновленні деокупованих та постраждалих від агресії РФ громад. В якості пілотного майданчика для цього проєкту була обрана сусідня Херсонщина, яка зазнала великих збитків від війни.

Нагадаємо також, що у липні 2023 року в історичному центрі Одеси від обстрілів постраждало 64 пам’ятки культурної спадщини. Цим будівлям понад 100-150 років. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Олена Воробйова, начальник управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини ОВА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися