На Одещині жінка народила дитину вдома до приїзду медиків: деталі

Жінка народила здорову дівчинку

Вчора до диспетчерів лінії “103” надійшов виклик про передчасні пологи у селі Шевченкове. Бригада “швидкої” одразу вирушила на виклик, але коли доїхала, жінка вже була з дитиною на руках. Про це розповіли у Центрі ЕМД та МК Одеської області.

Як виявилось, у 37-річної жінки розпочалися передчасні пологи, тому породілля змушена була народжувати вдома. На щастя, дитина одразу закричала, тож по прибуттю фельдшер швидкої оглянула маму та новонароджену та, провела всі необхідні заходи. Після стабілізації їх стану обох госпіталізували до пологового відділення місцевої лікарні.

“В котрий раз звертаємося до майбутніх мам та породіль! Будь ласка,ставайте на облік до жіночих консультацій, намагайтеся заздалегідь приїхати до пологового будинку та народжувати в умовах стаціонару, адже пологи на дому або в авто ЕМД - це наражання на небезпеку і себе і малечі. Ми розуміємо, що невідкладні ситуації і стани, коли перейми та пологи починаються стрімко за лічені хвилини, але в більшості випадків породілля чекає до останнього і тільки тоді набирають 103”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що співробітники центру екстреної медичної допомоги прийняли ще одні пологи в Одеській області. Лікарів викликали в село у Овідіопольської громаді. Менш ніж за 11 хвилин бригада прибула на місце.

Крім того, 27 липня фельдшерка Болградської підстанції прийняла пологи в кареті швидкої. Виклик надійшов о 00:02, а вже о 00:08 фельдшерська бригада №296 прибула за вказаною адресою. Також зазначимо, що до Центру Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф Одеської області надійшов виклик з Березівського району Одеської області. Почалися пологи у 38-річної жінки. Як виявилось породілля була всього на 25-му тижні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися