На Одещині 60 тендерів на суму 100+ млн грн не відповідають вимогам воєнного часу, – очільник ОВА

Наразі в пріоритеті охорона здоров’я, безпека громадян, діти, освіта

В Одеській ОВА повідомили, що 2500 закупівель пройшли перевірку з березня по серпень 2023 року на загальну суму 870 млн грн. Встановлено, що 60 тендерів на суму 100+ млн грн не відповідають вимогам воєнного часу.

Як повідомив Олег Кіпер, головам РДА спільно з головами територіальних громад доручено перевірити доцільність оголошених тендерів.

Серед скасованих тендерів зокрема облаштування туалетів, на які збиралися витратити 1,5 млн грн, придбання ігрового майданчику на майже 1 млн, поточний ремонт адміністративних та інших будівель на майже 90 млн грн, виготовлення недоцільних проєктно-кошторисних документацій на загальну суму понад 22 млн грн.

“Звертаю увагу на те, що закупівлі повинні плануватися з урахуванням реальних потреб, а на першому місці має бути допомога військовим у їх матеріально-технічному забезпечені. Також у пріоритеті охорона здоров’я, безпека громадян, діти, освіта”, - написав Кіпер.

Нагадаємо, що в Одесі витратять шість мільйонів гривень на закупівлю саджанців дерев. Про це стало відомо з сайту держзакіпівель Prozorro.

“Коментарі” повідомляти, що понад чотири мільйони гривень планують витратити на закупівлю меблів для шкільних укриттів. В оголошенні зазначили, що КУ "Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Київського району м. Одеси" провела тендер для обрання постачальника шкільних меблів, аби облаштувати споруди цивільного захисту. Про це стало відомо з сайту держзакупівель Prozorro. 

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі оголосили тендер на реставрацію Театру юного глядача ім. Юрія Олеші. Сума усіх робіт оцінюється в 31 мільйон гривень. Торги відбудуться 31 серпня. Про це стало відомо з сайту державних закупівель Prozorro.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2532


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися