В Одесі запустили пілотний проєкт за допомогою якого, штучний інтелект діагностуватиме захворювання

Одеса стала першим містом в Україні, де впровадили унікальний медичний проект

В Одесі вперше в Україні запроваджено пілотний проєкт з телемедицини “BrainScan”. Ця система працює на базі штучного інтелекту і значно пришвидшує процес діагностики захворювань або ушкоджень головного мозку та рятує життя пацієнта, коли час є критичним фактором. Про це повідомили Міністерство охорони здоров’я. 

Нейромережа аналізує зображення компʼютерної томографії головного мозку в автоматичному режимі та виявляє патологічні зміни. І вже протягом 5 хвилин після обробки знімка програмою лікар може ухвалити рішення про подальше лікування. Це в кілька разів швидше, ніж зазвичай.

“Майбутнє – саме за такими технологіями, які можна застосовувати в діагностиці як незалежну експертну “другу думку” для швидкого реагування та прийняття рішень”, – зазначає лікар-рентгенолог вищої категорії Анастасія Мудрова.

Зазначимо також, що використання штучного інтелекту для аналізу КТ-знімків головного мозку в рамках проєкту "BrainScan" показало хороші результати. Одеський досвід залучення нейромережі до діагностики пацієнтів відтепер використовується і в прифронтовому Краматорську на Донеччині, де також запрацював проєкт “BrainScan”.

Нагадаємо, що лікарі-неврологи, що працюють в Одеській обласній клінічній лікарні, провели дослідження: вони протягом року тестували арттерапію на пацієнтах, які страждають від Паркінсона.

Раніше “Коментарі” писали, що в одному з районів Одещини трапилась жахлива подія. Дівчина, котра тільки відсвяткувала своє 11-річчя потрапила під металеву гойдалку та отримала вкрай важку травму лиця та головного мозку. Одеські лікарі провели складну операцію. Про це повідомляє Одеська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися