В Одесі не зареєстровано жодного випадку народження дитини з ВІЛ у ВІЛ-позитивних вагітних жінок

Це результат роботи унікальної для України муніципальної програми реабілітації

В місті Одесі не зареєстровано жодного випадку народження дитини з ВІЛ у ВІЛ-позитивних вагітних жінок, за даними останнього дослідженого року. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Це стало можливим завдяки ефективній роботі медиків щодо попередження передачі ВІЛ від матері та дитини, яка ведеться в рамках Міської цільової програми Fast Track Odesa. Сьогодні на засіданні Міської координаційної ради з питань протидії ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам обговорили подальші зміни, які зроблять роботу з протидії ВІЛ в Одесі ще більш ефективною.

Зокрема, йшлося про роботу унікальної для України муніципальної програми реабілітації людей, які прийняли рішення про відмову від вживання психоактивних речовин.

Нагадаємо, що в одеській мерії відбулася нарада, на якій обговорювався стан надання медичної допомоги в галузі туберкульозу та ВІЛ/СНІДу закладами охорони здоров'я міста Одеса. На ній були присутні представники Департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради, КНП "Одеський обласний центр соціально значущих хвороб" Одеської обласної ради та медичних закладів міста.

Раніше “Коментарі” писали, що понад 1600 одеситів взяли участь у європейському тижні тестування на ВІЛ. З 15 по 19 травня 2023 року в Одесі було проведено Європейський тиждень тестування.

Зазначимо, що в Одесі, попри повномасштабну війну, продовжується надання мешканцям та гостям міста доступного тестування на ВІЛ. У всіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги міста доступне безоплатне обстеження на ВІЛ шляхом використання швидких тестів, результати яких можна отримати протягом 15 хвилин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися