Маневри ворожих кораблів в Чорному морі: чи змінилась кількість ракет

Для виведення ракетоносія в Чорне море ворогові потрібно 2-3 години


Станом на 10:00 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 2 ворожих кораблі, в Азовському морі – 4 ворожих кораблі. Ракетоносії заведені в пункти базування. Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.   

В Силах оборони Півдня наголосили, що корабельне угруповання ворога розгорнуто в кількості 13 кораблів.

“Наразі оперативна обстановка на півдні України залишається напруженою. Різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено”, - йдеться в повідомленні відомства.

РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо, що сьогодні вночі російські окупанти завдали чергового удару по території України, зокрема й по південних регіонах. Про це повідомило оперативне командування “Південь”.  Ворог використав тактику комбінованої атаки, застосував як безпілотні літальні апарати типу “Shahed-131/136”, так і ракети повітряного базування з літаків стратегічної авіації. Військові повідомили, що всі 6 ударних дронів були знищені: 4 - над Миколаївщиною, 2 - над Одещиною. 

Раніше “Коментарі” писали, що російські окупанти продовжують атакувати Одеський регіон. Вночі 8 вересня було зафіксовано пуски 20 “шахедів” у напрямку Одещини. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ. Ворог атакував південні регіони з Приморсько-Ахтарськ – РФ, Криму, а також мису Чауда – ТОТ,).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися