В Чорному морі зменшилась кількість ворожих кораблів: чи збераігається загроза

Для виведення ракетоносія в Чорне море ворогові потрібно 2-3 години

Кількість ворожих кораблів у Чорному морі зменшилася майже вдвічі. Крім того, на бойовому чергуванні ракетоносіїв російських окупантів також немає. Втім, військові попереджають, що це не привід ігнорувати повітряні тривоги, адже всього кілька годин, щоб вивести їх на зону пусків. ПРо це повідомили в Військово-морських силах Збройних сил України.

Так, станом на ранок 18 вересня у Чорному бойовому чергуванні знаходиться 6 ворожих кораблі; в Азовському морі – 4 ворожих кораблі; в Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться 1 ворожий корабель.

РФпродовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо, що кількома хвилями ударних дронів обстріляли російські окупанти південні регіони України. Вночі 18 вересня під ударом ворога знову був Ізмаїльський район. Українськи сили ППО знищили 11 ударних безпілотників над Одеською областю. Про це повідомили в Силах оборони Півдня.

“Коментарі” також писали, що вчора вночі ворог використав тактику комбінованої атаки, застосував як безпілотні літальні апарати типу “Shahed-131/136”, так і ракети повітряного базування з літаків стратегічної авіації. Військові повідомили, що всі 6 ударних дронів були знищені: 4 - над Миколаївщиною, 2 - над Одещиною.

“Коментарі” повідомляли, що ворог таким чином намагається цілити в інфраструктуру, яка була залучена до “Зернової угоди”. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Наталія Гуменюк, керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися