Наразі до Одещини прямують 12 суден, - Дмитро Плетенчук

Далі судна потрапляють в акваторію Румунії, Болгарії та Туреччини

Понад 20 суден планують пройти новим “коридором” у Чорному морі. Наразі на вихід з українських портів курсують три судна. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

“Станом на зараз у нас на вихід іде три судна з портів наших українських. Загалом на захід по новому “коридору” маємо 12, на вихід – 10 і треба додати оці три, які зараз виходять”, – зазначив Дмитро Плетенчук.

В серпні цього року запрацював тимчасовий морський “коридор”, який створено передусім для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення РФ.

Нагадаємо, що Україна вжила важливих заходів для безпеки та свободи руху торговельних суден, що прямують до/з морських портів Одеської області. Згідно з наказом Військово-Морських Сил Збройних Сил України (ВМС ЗСУ), були встановлені нові тимчасові маршрути руху суден до чорноморських портів.

“Коментарі” також писали, що 16 серпня перше судно, а саме контейнеровоз “JOSEPH SCHULTE” вийшов з порту Одеса та рухається через спеціальний тимчасовий коридор для торговельних суден до чорноморських портів України. Судно вийшло під прапором Гонконгу. Про це повідомляє Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України, Олександр Кубраков.

Зазначимо також, що наразі з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно. Про це повідомили інтернет-видання “Думська”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися