Протягом вересня з портів Одещини вдалось вивезти приблизно 50 тисяч тонн агропродукції

Ключові чорноморські порти України відновили приймання суден

Тимчасові коридори активно працюють. Тільки протягом вересня вдалося вивезли майже 50 тисяч тонн агропродукції з портів Великої Одеси. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

"Ці судна вивозять як аграрну продукцію, так і іншу, то це не виключно для експорту агропродукції. Якщо подивимось на вересень, то вдалося таким шляхом вивезти приблизно 50 тисяч тонн. Цей шлях тільки зараз розвивається, сподіваємось, він і надалі буде розвиватись, і можна буде вийти на багато кращий показник уже в наступні тижні", — зазначив Тарас Висоцький.

Крім того, високопосадовець підкреслив, що тепер Україна навіть не розглядає варіант співпраці з російськими окупантами щодо експорту українського зерна. Водночас, Україна обговорює вищезазначене питання із західними партнерами, Туреччиною та ООН.

"Для постачання зерна працює Дунайський регіон, який працює попри постійні обстріли інфраструктури, також відбувається експорт залізницею, через сухопутні маршрути. Ну, і меншою мірою автомобільним вантажним транспортом", — розповів заступник міністра.

Нагадаємо, що понад 20 суден планують пройти новим “коридором” у Чорному морі. Наразі на вихід з українських портів курсують три судна. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Зазначимо також, що наразі з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно. Про це повідомили інтернет-видання “Думська”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися