Почастішали атаки росіян на острів Зміїний: причина

Російські окупанти намагаються контролювати повітряний простір

Російські окупанти все частіше почали атакувати острів Зміїний. За словами речниці ОК “Південь” Наталія Гуменюк  удари керованими авіабомбами провокують небезпеку для пересування суден акваторією Чорного моря. 

“Вони намагаються бомбити саме навігаційні шляхи. Тому що сам острів  географічно і ландшафтно міцна скеля. Розбомбити його не так просто, якщо розраховувати, що там щось хотілось б розмістити. Біля самих газовидобувних платформ їм немає що робити. Їм підходу до вишок Бойка немає. Тому вони просто тероризують морські транспортні шляхи”, — розповіла речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк в етері телемарофону.

За словами речниці, російські окупанти атакують керованими бомбами, щоб активувати морські міни, який досить багато в Чорному морі. Мета ворога - ускладнити навігаційних шлях. 

Нагадаємо, що понад 20 суден планують пройти новим “коридором” у Чорному морі. Наразі на вихід з українських портів курсують три судна. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Зазначимо також, що наразі з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно. Про це повідомили інтернет-видання “Думська”.

“Коментарі” також писали, що російські окупанти вивели в Чорне море ракетний корабель “Циклон”. Однак він не пройшов необхідні випробування і не спроможний виконувати свій функціонал. Саме тому участь в морських баталіях “Циклон” не братиме. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ наголосив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися