В заповіднику на Одещині триває активна міграція птахів: подробиці

В адміністрації заповідника повідомили, що до них прибуває багато чапель, куликів, качок і мартинів

На Одещині в національному природному парку "Тузлівські лимани", наразі спостерігається активна міграція птахів. Серед них багато чапель, куликів качок, мартинів. Деякі летять з далекої Тундри, як наприклад брижачі. Особливо виділяються великі білі чаплі. 

“Цілий день вони зайняті пошуком їжі. Їх можна бачити на воді при полюванні на рибу і на суходолі в пошуках комах, мишоподібних гризунів, ящірок і біля очерету в пошуках жаб”, - написали в адміністаці парку.

Крім того, багато звичайних качок і мартинів. Незабаром похолодає, але співробітники заповіднику вважають, що деякі пернаті можуть залишитися на зимівлю на Одещині. Спостерігають орнітологи нацпарку і за рожевими фламінго з пташенятами, яких нещодавно кільцювали.

“Сподіваємось, що навесні вони вже повернуться у переможну Україну. Але на заміну "осіннім" птахам до нас вже летять "зимові" птахи з Тундри, які будуть у нас до початку весни. І про них ви скоро дізнаєтесь”, - написали в заповіднику. 

“Коментарі” писали, що в Одеській області енергетики допомогли орнітологам окільцювати 21 пташеня. Так фахівці долучилися до міжнародного проєкту польського товариства орнітологів Małopolskiego Towarzystwa Ornitologicznego з вивчення та захисту білого лелеки. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК Одеські електромережі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині почали фіксувати збільшення пожеж на відкритій місцевості. Так пожежники загасили вогонь у полі, в якому було гніздо лелеки.

Повідомляли “Коментарі” також про те, що до національного парку "Тузлівські лимани" на Одещині прилетіли червонокнижні моногамні птахи огари. Ці птахи раніше дуже рідко з’являвся в національному природному парку. Про це повідомляє еколог Іван Русєв.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися