Корабельне угруповання ворога в Чорному морі зменшилось: причина

На півдні України обставнока залишається напруженою

Корабельне угруповання ворога в Чорному морі через потужний шторм згорнуто до 2 одиниць. На бойовому чергуванні один підводний ракетоносій, споряджений до 4 ракет типу “Калібр”. Про це повідомили в Силах оборони півдня України.

Крім того, у ВМС Україні додали, що станом на 9 годину ранку в Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться 3 ворожих кораблі, з них 1 носії крилатих ракет "Калібр";

Загалом, військові наголосили, що оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою. Водночас, різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено. Продовжуються маневри силами та засобами, триває контрбатарейна боротьба.

“Коментарі” писали, що 6 жовтня вночі ворог завдав масованої атаки по Одеській та Миколаївській області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову та прикордонну інфраструктуру. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одещина знову опинилась під обстрілами російських окупантів. Ворог завдав комбінованого удару по південному регіону. Так, ворог випустив 33 засоби повітряного нападу. Військові збили 19 шахедів, а також 11 з 12 крилатих ракет “Калібр”. Втім, дві протикорабельні ракети “Онікс” завдали удару по готелю в морському порту Одеси.

Нагадаємо, що два балкери, скориставшись тимчасовими коридором, зайшли до портів Великої Одеси. Відомо, що прибули два судна — SUPER HENRY ТА CASTOR. Про це повідомив очільник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися