Стало відомо, скільки суден прибули портів до Великої Одеси: деталі

До портів Великої Одеси українським зерновим коридором прибули вже 20 суден

Від початку функціонування “нового” українського зернового коридору до портів Великої Одеси прибули вже 20 суден. Зазначимо, що загальний дедвейт усіх суден склав 668 879 тонн. Про це повідомив керівник Моніторингової групи санкцій і свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко у Facebook.

Так, ювілейним став захід судна FALCONA, судновласник якого українець. Судно ходить під прапоров Камеруна. І має дедвейт 2 151 тонн. 

“Судно FALCONA IMO має великий досвід транспортування вантажів в умовах війни. Воно було серед тих пароплавів, які влітку 2022 року починали навігацію до українських дунайських портів небезпечним гирлом Бистрим”, – сказав одеський споттер Володимир Трофімов.

Робота тимчасового коридору

“Коментарі” писали, що два судна, які прибули на Одещину 1 жовтня, успішно покинули територіальні води України та вже дісталися моря Румунії. Про це повідомив керівник Моніторингової групи санкцій і свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко

Нагадаємо, що 7 жовтня, два балкери, скориставшись тимчасовими коридором, зайшли до портів Великої Одеси. Відомо, що прибули два судна — SUPER HENRY ТА CASTOR. Про це повідомив очільник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко. 

Зазначимо, що з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно. Про це повідомили інтернет-видання “Думська”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися