До портів Великої Одеси прямують ще два балкери: подробиці

22-ге судно зайде до українських чорноморських портів новим коридором

З кожним днем все більше іноземних суден користуються тимчасовим коридором, який створила Україна, як альтернативу “Зерновій ініціативі”. Сьогодні Центр транспортних стратегій повідомив, що до портів Південний та Чорноморський курсують два балкери. 

За інформацією, сервісу Vesselfinder, це судна PETER S( дедвейт 71,5 тис. т_  та XIN SHUN (дедвейт 75,8 тис. т). 

Крім того, деякі представники великого бізнесу впевнені, що настав час Україні перетворювати  тимчасовий коридор для морського експорту української продукції на постійний.

"ЗСУ, ВМС, ГУР і Мінвідновлення працювали над цими питаннями щонайменше вісім місяців. Але нам усім треба ще працювати над тим, щоб цей маршрут став таким, на який ми могли б розраховувати разом з аграріями", - заявили, зокрема, в компанії "Метінвест"

Робота нового зернового коридору 

“Коментарі” писали, що два судна, які прибули на Одещину 1 жовтня, успішно покинули територіальні води України та вже дісталися моря Румунії. Про це повідомив керівник Моніторингової групи санкцій і свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко

Нагадаємо, що 7 жовтня, два балкери, скориставшись тимчасовими коридором, зайшли до портів Великої Одеси. Відомо, що прибули два судна — SUPER HENRY ТА CASTOR. Про це повідомив очільник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко. 

Зазначимо, що з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно. Про це повідомили інтернет-видання “Думська”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися