Одеситка стала чемпіонкою світу із шахів-100: деталі

Вперше українка стала чемпіонкою світу з міжнародних шашок серед жінок

З 28 вересня по 13 жовтня 2023 року у місті Віллемстад, що на острові Кюрасао в Карибському морі, проходили чоловічий і жіночий турніри Чемпіонату світу із шашок-100. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

У складі збірної України виступила лідерка світового рейтингу з цього виду спорту одеситка Вікторія Мотрічко. Після чотирьох раундів у жіночому турнірі Вікторія очолила таблицю і вперше в історії України стала чемпіонкою світу з міжнародних шашок серед жінок. В її активі – 8 перемог, 7 нічиїх та високі 23 очки.

“Шашки-100 відрізняються від інших варіацій гри в шашки розміром дошки. Партії розігруються на дошках 10х10 клітин, на яких кожен із гравців розміщує по 20 власних шашок”, - йдеться в повідомленні мерії.

Нагадаємо, що 19-річний одеський спортсмен Даниіл Неделько вперше став бронзовим призером чемпіонату України серед “дорослих” зі стрільби з лука просто неба. Змагання проходили у Львові з 20 по 24 вересня. Про це повідомили у відділенні національного олімпійського комітету України в Одеській області.

“Коментарі” писали, що спортсмени з Одеси Ірина Підгайна і Артем Коваль стали переможцями етапу юніорського “Гран-прі” з фігурного катання, який проходив в Будапешті. Це найвище досягнення для цих спортсменів.

Зазначимо, що 15 вересня 2023 року були розіграні нагороди всеукраїнських змагань з фехтування на шаблях пам’яті заслуженого тренера України Михайла Когута. Про це повідомляє Одеська міська рада.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися