Біля Одеси знешкодили майже 150 тонн небезпечних відходів: яку загрозу вони становили

В 1979 році поруч з Одесою затонуло судно з отрутою на борту

В Одесі було знешкоджено 147 тонн небезпечних відходів. Ця отрута в нашому регіоні з минулого століття, коли у 1979 році поруч з Одесою затонуло судно з дустом на борту. 

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

З початку поточного тижня, спеціалісти активно розпочали розбирання і вакуумування небезпечних відходів на звалищі. Всі роботи мають бути завершені до кінця наступного тижня. Після цього, спеціалізоване підприємство візьметься за знищення цих відходів, використовуючи метод спалювання.

Під час ліквідації могильника було виявлено, що мішки з небезпечною речовиною вже були на межі розгерметизації, що могло призвести до катастрофічних наслідків для здоров'я жителів регіону та навколишнього середовища. Проте, ліквідатори вчасно вжили заходів для знешкодження цієї загрози.

Нагадаємо, що 14 червня цього року російські терористи завдали ракетного удару крилатими ракетами по Приморському та Хаджибейському районах Одеси. Екологічні інспектори підрахували збитки внаслідок цього обстрілу, які оцінюються в мільярди гривень.

Також зазначимо, що від початку повномасштабного вторгнення морські мешканці Чорного моря також страждають від рук агресора. Так, стало відомо, що від 24 лютого 2022 року понад 1000 дельфінів загинули у Чорному морі.


Джерело: https://t.me/odeskaODA/2960


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися