Ворожі кораблі у Чорному морі: який загальний залп

Для виведення ракетоносія в Чорне море ворогові потрібно 2-3 години

Російські окупанти знову посилили свою присутність у Чорному морі. Так, у ВМС ЗС України повідомили. що наразі на бойовому чергуванні знаходиться 2 ворожих кораблі, серед яких 2 носії крилатих ракет "калібр", загальний залп до 16 ракет. Крім того, один ворожий корбалень знаходиться в Азовському морі, ще три кораблі серед яких 1 носій крилатих ракет "калібр" перебувають у Середземному морі. Там загальний залп до 8 ракет;

Крім того, військові повідомили:

до Азовського моря – 21 суден, з них 5 рухалось з протоки Босфор;

до Чорного моря - 30 суден, з них 2 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;

“РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря”, - йдеться в повідомленні військових.

“Коментарі” писали, що деякі військові зазначають, що зараз у Чорному морі знаходиться десятки тисяч мін. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив капітан 1 рангу запасу, ексзаступник начальника штабу ВМС ЗСУ Андрій Риженко. За його словами, дуже багато мін там з'явилося ще протягом Першої та Другої світових війн та в радянський період.

Нагадаємо, що сьогодні вночі, 23 жовтня російські окупанти три з половиною години атакувати південь України з повітря. Ворог застосував ударні дрони типу Shahed. Військові повідомили, що загалом було збито 9 літальних апаратів. Про це зазначити в Силах оборони півдня України. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися