В Одесі можна дистанційно відвідати Одеський національний художній музей

В музеї створено віртуальний 3D-тур з сурдоперекладом

В рамках проекту “Доступний музей онлайн” Одеський національний художній музей створив віртуальний 3D-тур виставками з сурдоперекладом. Як зазначило керівництво закладу, тур складається із тривимірного сканування сучасних експозицій “До війни” та циклу “Мови війни”. Додамо, що відео супроводжуються також жестовою мовою. Таким чином виставкові зали обох поверхів музею стають доступними різним людям, які цікавляться культурою та мистецтвом.

Окрім віртуального туру, у рамках проекту музей опублікував також переклад жестовою мовою 7 інтерв’ю з митцями з серії “Від першої особи2. Незабаром також вийде нова серія з 5 відеолекцій про мисткинь, чиї роботи представлені в колекції музею. До створення відео жестовою мовою залучили відділ професійних сурдоперекладачів Суспільного мовника. 

Раніше “Коментарі” писали, що Одеський художній музей перейменували в Одеський національний художній музей.  Відповідне рішення ухвалили на засіданні сесії Одеської обласної ради 23 червня.

Нагадаємо також, що в Одесі відкрилася виставка робіт Есфірі Серпіонової. Експозиція присвячена Дню Незалежності України і створена до ювілею художниці - цьогоріч майстрині виповнилося 80 років. Також вона відзначає 50-річчя своєї творчої діяльності та 40-річчя педагогічної діяльності. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі виставка "Рашизм – це…" буде відкрита для перегляду у парку Шевченка недалеко від сцени "Мушля".На неї можна прийти подивитися мешканцям та гостям міста від сьогодні 22 серпня. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україні – Одеса розповів Сергій Гуцалюк, начальник Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті.

Джерело: https://ofam.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися