Тимчасовий морський коридор: стало відомо скільки продукції вдалося експортувати

Дунайські порти взяли на себе майже 50% вантажообігу

Близько 1,5 млн тонн агропродукції відправили на експорт з початку роботи нового тимчасового українського морського коридору. Однак для відновлення економіки необхідні глибоководні порти. Про це заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков. 

“Умова номер один для відновлення економіки — можливість експортувати через глибоководні порти Чорного моря. З моменту, коли росія вийшла із “зернової угоди”, ми почали працювати з новим альтернативним коридором. У нас уже є перші результати — майже 1,5 млн метричних тонн було експортовано”, — зазначив Кубраков.

Також посадовець наголосив, що Дунайські порти взяли на себе майже 50% вантажообігу, коли не працювали порти Великої Одеси. За його словами, із серпня 2022 року по липень 2023-го до країн Африки, Азії та Європи доправли 32,9 млн т сільськогосподарської продукції. Для виконання більшого обсягу необхідно зосередитись на експортній логістиці

Робота зернового коридору 

“Коментарі” писали, що два судна, які прибули на Одещину 1 жовтня, успішно покинули територіальні води України та вже дісталися моря Румунії. 

Нагадаємо, що 7 жовтня, два балкери, скориставшись тимчасовими коридором, зайшли до портів Великої Одеси. Відомо, що прибули два судна — SUPER HENRY ТА CASTOR. 

 Зазначимо, що з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися