До Польщі експортували небезпечну партію сушених слив з Одеси

Продукт містить пестициди

З Одеси до Польщі експортували партію сушених слив, у яких виявили пестициди ─ біфентрин і новалурон. Про це повідомляє управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

У відомстві зазначили, що отримали цю інформацію від системи швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах RASFF.

"Сушені сливи експортувалися з України (відправник: ТОВ "МОДЕСТ АГРО", вул. Середньофонтанська, 19-А, м. Одеса) до Польщі (імпортер: "MATEKO", Mateusz Olech, Poland)", ─ йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що препарати, що мають в своїй основі біфентрину відносяться до 3 класу небезпеки для людини. Біфентрин токсичний при вдиханні та ковтанні. Імовірно викликає рак. Препарати на основі новалурона відносяться до 3 класу небезпеки для людини

Раніше “Коментарі” писали, що до одеських магазинів могла потрапити німецька кава, яка здатна викликати біль у животі та погіршення зору. Згідно з повідомленням системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів, в імпортованій органічній зеленій каві виявили інсектицид хлорпірифос. 

“Коментарі” писали, що на прилавки Одеси потрапила партія авокадо з Перу, у якому виявили кадмій. Він та його сполуки є надзвичайно токсичними навіть у незначних концентраціях.

Нагадаємо також, що в Одеській області 5 людей отруїлися свіжою рибою: серед них дитина та вагітна. Про це повідомили лікарі Центру Екстреної медичної допомоги. Крім того, медики зазначили, що останнім часом вони фіксують збільшення викликів на випадки отруєння рибою та морепродуктами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися